25-03-2014, 02:48
Liquid yeast viability drops 21% each month, or 0.7% each day, from the date of manufacture. The assumption is the yeast viability drops in a linear fashion. In 4.75 months or 143 days, this calculator assumes the yeast is 100% dead (100 / 0.7 = ~143).
From the White Labs FAQ 11/2012: What is the shelf life of White Labs Yeast? Quick Answer: 4 Months. Long Answer: .... After 30 days in the vial, the viability of our yeast is 75-85%,...
Dopo aver letto sopra mi convinco sempre di più che è opportuno fare uno starter, tanto più quando sono passati diversi mesi dal confezionamento.
La cosa che mi lascia basito è aver scoperto che dopo circa 5 mesi il 100% del lievito in busta sia morto.
From the White Labs FAQ 11/2012: What is the shelf life of White Labs Yeast? Quick Answer: 4 Months. Long Answer: .... After 30 days in the vial, the viability of our yeast is 75-85%,...
Dopo aver letto sopra mi convinco sempre di più che è opportuno fare uno starter, tanto più quando sono passati diversi mesi dal confezionamento.
La cosa che mi lascia basito è aver scoperto che dopo circa 5 mesi il 100% del lievito in busta sia morto.
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